SvM Buddy waardesysteem

Vanaf 1 juni 2010 introduceert de Stad van Morgen het interne waardesysteem: De SvM Buddy.
 
De SvM Buddy is hetzelfde als geld alleen niet gebaseerd op schuld, zoals de Euro, maar op onderlinge waardevolle gunsten tussen deelnemers van de Stad van Morgen. Een SvM Buddy is dus een waardering voor het geven of gunnen. SvM Buddy's circuleren in de beslotenheid van onze zakelijke community.
                               
 
SvM Buddy's verdienen
Het is heel envoudig om Buddy's te verdienen. Door actief bij te dragen aan de Stad van Morgen verzamelt u Buddy's. U kunt bijvoorbeeld een cursus organiseren, meedoen aan een werkgroep, klanten introduceren of projecten werven. U kunt helpen bij het maken van de website, de leden of Buddy-administratie doen, of een foldertje ontwerpen. U zou zelfs kartrekker kunnen worden van een nieuwe werkgroep. Kortom als u positieve energie steekt in de Stad van Morgen en haar deelnemers dan krijgt u daar Buddy's voor terug.
 
SvM Buddy's uitgeven
U kunt diensten kopen van deelnemers in de Stad van Morgen op basis van SvM Buddy's in plaats van Euro's. Zo circuleren de Buddy's optimaal onderling en worden niet belemmerd door de stress van de Euro. de Buddy vertegenwoordigt nu eenmaal positieve energie, dus hoe meer energie men steekt in de Stad van Morgen des te "rijker" de Stad van Morgen wordt. Mensen die de meeste Buddy's verzamelen zijn dan ook het actiefst in de Stad van Morgen en kunnen daardoor ook een ere plekje krijgen op de site, of de podia. U kunt uw Buddy's verder uitgeven bijvoorbeeld voor deelnameplaatsen aan onze congressen, interne workshops, stands tijdens seminars, enz.
 
Wijk Buddy's
Ook in wijken binnen het ID City Home project worden Wijk Buddy's geintroduceerd om het sociale kapitaal te stimuleren op precies dezelfde manier als hierboven binnen de Stad van Morgen. De relatie tussen wijk Buddy's en SvM Buddy's moet nog bekeken worden maar het zou goed kunnen dat de SvM Buddy ook een brugfunctie wordt tussen wijken en op die manier ook door grotere communities en bedrijven geaccepteerd kunnen worden. We zullen hiermee experimenteren en ook van andere waardesystemen leren die wij kennen.
 
Er zijn ook gebieden waar al een alternatief waardesysteem geintroduceerd is (LET in Utrecht, De Bijlmer Euro, enz). Als deze gebieden zich aansluiten op het ID City Home project dan zal de Stad van Morgen ook die waardesystemen omarmen binnen de lokale community.  
 
Comments